Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2007

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ

Φύλλο Παρασκευής
23 - 02 – 2007

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ mich@enet.gr, www.bavzer.blogspot.com

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΑΜΠΝΤΕΛ ΚΑΡΙΜ ΣΟΛΙΜΑΝ, 22 ετών, Αιγύπτιος blogger από την Αλεξάνδρεια, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων, γιατί εκρίθη ότι σχόλια που έγραψε τον περασμένο Νοέμβριο στο ιστολόγιό του «ήσαν προσβλητικά για τον πρόεδρο και το Ισλάμ». Ο Σολιμάν, που γράφει στο blog του ως Καρίμ Αμέρ (Kareem Amer, για όσους θέλουν να τον αναζητήσουν στο Ιντερνετ), καταφέρθηκε εναντίον του ισλαμικού πανεπιστημίου Αλ-Αζάρ, χαρακτηρίζοντάς το «πανεπιστήμιο της τρομοκρατίας, που συντρίβει κάθε ελεύθερη σκέψη» και απεκάλεσε «δικτάτορα» τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Ο Σολιμάν φοιτούσε στο πανεπιστήμιο Αλ-Αζάρ, το οποίο πέρυσι, μετά τα σχόλια αυτά στο blog του, τον απέβαλε και πίεσε τον εισαγγελέα να κινηθεί δικαστικώς εναντίον του. Ο νεαρός συνελήφθη αμέσως και χθες η κωμωδία έλαβε τέλος με τη «δίκη». Η ακροαματική διαδικασία, χθες, διήρκεσε μόλις 5 λεπτά. Και με συνοπτικές διαδικασίες ο δικαστής του ανακοίνωσε την ενοχή του και την ποινή: 3 χρόνια για την προσβολή του Ισλάμ, μέσω των όσων είπε για το πανεπιστήμιο και ένα χρόνο για προσβολή του Μουμπάρακ. Ο blogger ξαναγύρισε στη φυλακή.

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=89622636


Αυτά θα βλέπει και ο δικός μας ο σκοταδιστής και θα χαίρετε.
Τρέμε FUNEL

3 σχόλια:

funEL είπε...

κ. τσιουμιου...
να αυτές είναι ένθεες αντιπαγκοσμιοποιητικές χώρες...

"δυνατά δυνατά ... δίκαιο με σίδερο κι ατσάλι"

όχι τα δικά μας τα νεοταξίτικα ημιτασιόν. Όσο υπάρχει "Νέα Τάξη" "σατανική" προστασία προσωπικών δεδομένων και "υποχθόνια" ανθρώπινα δικαιώματα... εχέσθημεν από το φόβο μας.

(ο Λιάκουρας σε λάθος θρήσκευμα και λάθος χώρα γεννήθηκε)

+θάμαστεεδωμεχριναβγαλειοηλιοςκερατα+

tsioubiou είπε...

Ειμαι περίεργος να δω αν θα πει τίποτα.

+καιεμείςμαζισου+

Pastaflora είπε...

ψιτ, μεσιέ, σε εσάς μιλάω. που μας απειλείτε ότι θα μας φάτε λάχανο. πριν το κάνετε, ανεβάστε και κανένα ποστ. αφήστε πια την υψηλή (και τριζάτη) "αερολογία" και γράψτε και τίποτα!